Deservirea migranților reîntorși acasă în cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă

  • Status Finalizat
  • Anul 2016
  • Categorie Guvern către Cetățean

Enunțarea problemei:

În conformitate cu studiile recente, factorii majori care-i determină pe migranții moldoveni să se reîntoarcă acasă sunt motivele personale cum ar fi starea sănătății, probleme familiale sau aspecte juridice legate de circulație. Dificultatea de a găsi un loc de muncă peste hotare reprezintă de asemenea un motiv pentru revenire. Între timp, la revenire, migranții nu întotdeauna se adresează la agențiile de angajare pentru ajutor.

Abordarea MiLab:

Aplicarea design-ului centrat pe utilizator pentru a cartografia procesul de prestare a serviciului:

  • Cercetare etnografică: defășurarea interviurilor aprofundate precum și sesiunilor ”clientul misterios” cu migranții și specialiștii din cadrul ANOFM au dus la identificarea oportunităților, necesităților și deficiențelor în serviciile de reintegrare în câmpul muncii pentru migranții revenite.
  • Elaborarea unui studiu cuprinzător cu privire la calitatea serviciilor de care beneficiază migranții reveniți, când aceștia apelează la serviciile ANOFM.
Exercițiul de co-creare: elaborarea prototipurilor împreună cu părțile implicate. Rezultatele schimbării prin inovare: Servicii modernizate și axate pe utilizator, oferite migranților reveniți.

Innovations for change outcomes:

  • Modernized and user-centred services provided for returned migrants.

Parteneri