Platforma online de ghidare în carieră – www.CarieraMea.com

 

  • Status Finalizat
  • Anul 2015 - 2016
  • Categorie Guvern către Cetățean

Enunțarea problemei:

Mai mult de o treime din studenții în ultimul an de licență precum și peste 40% din studenții absolvenți, nu știu cu ce se vor ocupa la vârsta de 30 de ani. Totodată, în instituțiile școlare activează doar 420 de psihologi pentru un număr total de 332,700 de elevi.

Abordarea MiLab:

Atât problema cât și soluția au fost conturate în cadrul unei campanii ample de ”crowdsourcing”: studenți, părinți și profesori din toată țara au fost rugați să-și exprime ideile online, răspunzând la întrebarea: “Cum ar putea școlile să dezvolte competențe utile pentru viață?”
CarieraMea reprezintă un proiect elaborat prin co-creare: care a luat naștere din ideile tinerilor, elaborate și testate cu ajutorul acestora.

Rezultatele schimbării prin inovare:

  • Oportunitatea de ghidare online în carieră și testimonialele video oferite de profesioniști: disponibile pentru fiecare elev din Moldova și din afară.
  • Evenimente offline organizate de două ori pe lună, vizite de studii și ateliere de lucru.

Sustenabilitatea asigurată de:

Centrul Republican pentru Copii si Tineret ARTICO a preluat mentenanța platformei și a antrenat resurse și persoane pentru dezvoltarea continuă a portalului și pentru coordonarea activității în domeniul orientării în carieră cu alți parteneri. Portalul poate fi accesat pe www.carieramea.com.

Parteneri